Menu

Nieuwsbericht

 • Spannende omloop Nieuwelingen

  omloop 2011

  Met al drie etappes en een proloog in de benen was het vandaag tijd voor de omloop. Bij de nieuwelingen was de grote vraag wie Nino Honigh, na twee zeges op rij, kon verslaan.

  Nino startte dan ook in de gele trui, Jelle Wolsink in het groen en Robert Power droeg het wit want de leider in dit klassement, Nino, had al een anderkleurig tricot om de schouders hangen.

  45 Kilometer moest er door de nieuwelingen worden afgelegd in vijf rondes van 9 kilometer. Al meteen vanaf de start ging het tempo goed omhoog. Het peloton werd op een lint getrokken en er waren meerdere valpartijen. Onder meer Brendon Meney en Olaf Remmerswaal lagen op het asfalt. In de tweede ronde werd het tempo nog een beetje opgeschroefd. Dit leidde tot een breuk in het peloton.

  De eerste aanval in de etappe kwam van Jasper Bugter. Even later kreeg hij gezelschap van Jacob Ragan en Bram van Berkesteijn maar zij kregen met zijn drieën niet meer dan 20 seconden en in de vierde ronde was het Nino Honigh zelf die ze terughaalde. Aan het einde van deze ronde besloot echter een groep van vijf man de benen te nemen: Jorrit Lind, Patrick van der Duin, Rick Goeree, Kevin Kooyman en Alexander Atzen Sacht.

  Bij het ingaan van de laatste ronde was het verschil tussen de kopgroep en het peloton 12 seconden. Maar door goed samenwerken van de vijf vooraan liep de voorsprong uit tot 45 seconden halverwege de ronde. Jacob Ragan besloot de achtervolging in te zetten en niet lang daarna probeerde ook Emil Wang het gat te dichten. Maar zij konden niet bij de vijf koplopers komen; Jacob Ragan bleef steken op 35 seconden en Emil Wang hing daar weer tien seconden achter. Het peloton volgde inmiddels op een minuut.

  De vijf man voorop zouden gaan uitmaken wie er de etappe ging winnen. Kevin Kooyman bleek het snelste in de sprint, Patrick van der Duin en Rick Goeree zorgden voor een geheel Nederlands podium.

  Nino Honigh ging in de laatste bocht nog onderuit maar kreeg dezelfde tijd als het peloton en zal dus morgen in de laatste etappe ook in het geel starten. Nino is ook nog steeds eigenaar van het wit en Jelle Wolsink zit veilig in het groen.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter