Menu

Nieuwsbericht

 • Generaties in de Jeugdtour

  Ruben Larsen

  In de Jeugdtour rijden vaak vele generaties. Zo zijn er generaties Dekkers, generaties Nagengasten enzovoort enzovoort.

  Wij spraken met een trotse papa Larsen die in 1993 met zoon Michael meedeed aan de Jeugdtour en dit jaar met de tienjarige Ruben in Assen is. "Het is eigenlijk nog net zo nat als in 1993," lacht papa Claus-Bo nadat we de nacht ervoor een wolkbreuk op de camping hebben overleefd.

  "In 1993 en 1994 was ik hier met Michael. Hij is nu 32 jaar en fietst nog steeds. Het is zo'n geweldig evenement, super georganiseerd. De organisatie heeft alles onder controle behalve het weer."

  Ruben is vorig jaar begonnen met wielrennen. Zijn specialiteit is de sprint maar de tijdrit ging ook best wel goed. "Ik ben fan van Cancellara en van Greipel," zegt Ruben trots. Geen Deense renners? "Nee op dit moment niet, behalve natuurlijk mijn broer Michael. Hij is wel beter dan ik maar ik train hard om net zo goed te worden. Elke dinsdag en donderdag bij de club en in de weekenden hebben we wedstrijden."

  Michael heeft een keer de gele trui gewonnen en meerdere etappes. Dat is voor Ruben (nog) niet weggelegd. "Hij bleef bij het peloton in de klassieker en dat is voor hem al een topprestatie," zegt Claus-Bo glunderend van trots. "Het is gewoon zo leuk om weer hier terug te zijn. Volgend jaar zijn we ook zeker weer van de partij."

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter